Si no veieu bé el correu, feu clic aquí
NOTÍCIES D'INTERÈS PER AL BARRI DE CERDANYOLA
Cerdanyola s'incorpora al projecte de "Barris i comunitats: motors de transformació social" de la Diputació de Barcelona.

La Diputació de Barcelona (DIBA) posa en marxa el projecte “Barris i comunitats: motors de transformació social” i Mataró és un dels 13 municipis escollits per desenvolupar una iniciativa al voltant de l’equipament cívic Espai Gatassa per detectar necessitats socials que puguin ser abordades mitjançant el treball comunitari.


Es tracta d’una experiència pilot de la Diputació per incidir en aspectes socials posant a les persones en el centre de la intervenció amb un pressupost per municipi de 172.900 €.


Es recupera així la visió integral de la Llei de barris, impulsada per la Generalitat de Catalunya durant el període 2004/2010 però, com a especificitat, posant a les persones en el centre de la intervenció.


La iniciativa presentada per l’Ajuntament de Mataró és una Galeria d’Iniciatives Comunitàries al barri de Cerdanyola, que compta amb 31.421 habitants.


És un projecte de nova ideació que es defineix per fer confluir diferents accions intersectorials i interseccionals en matèria d’inclusió social al voltant del Centre Cívic Espai Gatassa. El projecte encaixa en el Pla d’Actuació Integral de Cerdanyola 2018-2023 i amb el Projecte Papallona de l’àmbit de Benestar Social, una dinàmica de transformació metodològica i organitzativa del serveis socials en clau comunitària. Aquest projecte serà desplegat a Cerdanyola durant el 2022.

Més informació en aquest enllaç.

El cicle “Cuinem la vida” es posa en marxa en el marc del Pla de transformació de barris de la Diputació
El passat 15 de setembre es va iniciar el projecte “Cuinem la vida” al centre Cívic Espai Gatassa amb el primer taller de cuina marroquina.

Aquest projecte pretén oferir als participants un espai de trobada, mitjançant la cuina, per donar a conèixer aspectes culturals, socials, trajectòria, històries de vida, i/o situacions de les persones de Mataró vingudes d’altres països, així com d’aquelles persones no immigrades, i/o les vingudes d’altres comunitats.
L’objectiu principal és relacionar-se entre les persones d’orígens diversos, conèixer-se i fer sentir que tots formen part d’una ciutat, d’una societat multicultural on la coneixença mútua ajudarà a fer cohesió social.

Després del primer taller, ja realitzat, de cuina marroquina, estan programats els següents:
29 de setembre, cuina de la Xina
13 d’octubre, cuina d’Argentina
27 d’octubre, cuina del Senegal
10 de novembre, cuina de la República Dominicana
24 de novembre, cuina de Gàmbia
1 de desembre, cuina d’Andalusia
15 de desembre, cuina catalana

Durant el desenvolupament del taller tots els assistents cuinen i es relacionen. Un cop acabat el cuinat s'asseuen per compartir debat i diàleg sobre el país d’origen.

Aquest projecte s’adreça a qualsevol persona i/o entitat de Mataró.
L’horari és de 19 a 21.30 hores.
 

Les inscripcions es poder realitzar per telèfon: 647 470 356

 

A continuació podeu veure un vídeo del primer taller realitzat:

Podeu ampliar la informació clicant en aquest enllaç
La XII Mostra d’Entitats de Cerdanyola se celebrarà els dies 15, 16 i 17 d’octubre
Després d’un any 2020 sense poder celebrar la Mostra d’Entitats a causa de la Covid-19, la Taula d’Entitats de Cerdanyola la organitza aquest any 2021 amb més continguts i més durada.
Per primera vegada es fan actuacions durant tres dies.

La data de celebració de la Mostra serà els dies 15, 16 i 17 d’octubre.
  • Es començarà el divendres 15 amb la plantada de “l’Arbre de les entitats”, a les 10.30 h al costat del Centre Cívic Cerdanyola. Aquest arbre simbolitza les arrels i la vida de les pròpies entitats que emergeixen en el barri.
  • El mateix divendres 15 a la tarda, a les 19 h en el Centre Cívic Espai Gatassa, es realitzarà una Masterclass sobre “Com fer que les entitats comuniquin més i millor els seus projectes”.
  • El dissabte 16 a les 19 h en el centre Cívic Espai Gatassa es faran aquelles disciplines més íntimes, de mirada més reposada com són el teatre, la poesia, la lectura teatralitzada.
  • El diumenge dia 17 a partir de les 9 i fins les 14 hores, la Pista Poliesportiva coberta de Cerdanyola estarà farcida d’actuacions a l’escenari, de parades i d’esdeveniments de les pròpies entitats.
    A mig matí, es farà la Inauguració oficial de la Pista Poliesportiva, per part de les autoritats.
En aquests moments hi ha inscrites una trentena d’entitats que hi seran presents difonent els seus projectes, mostrant part de les seves activitats i/o disciplines que realitzen cultural, esportiva i/o socialment.
Si esteu interessats en participar-hi i/o voleu informació us podeu posar en contacte:
Telèfon: 647 470 356
E-mail: acastillo@ajmataro.cat
'Com aconseguir que les entitats comuniquin més i millor'. Masterclass de comunicació en positiu
El divendres 15 d'octubre a les 19 h tindrà lloc al Centre Cívic Espai Gatassa la Masterclass de comunicació en positiu adreçada a entitats. L'objectiu d'aquesta xerrada és que les entitats del territori tinguin eines per comunicar-se més i millor.

El ponent escollit per dur a terme la xerrada és Alfred Picó Sentelles, periodista col•legiat, escriptor i professor/coach de comunicació, expert en donar valor a la informació perquè sigui atractiva per a l'audiència. Llicenciat en Ciències de la Informació, ha treballat als principals mitjans de comunicació de Catalunya (ràdio, TV i premsa). Aquí podeu consultar la seva pàgina web. Durant la masterclass s'oferiran tècniques per a què les entitats millorin la seva difusió i puguin aconseguir més ressò mediàtic de tot allò que duen a terme.

Aquesta activitat es realitza en el marc de la Mostra d’Entitats de Cerdanyola 2021. Accions com aquestes s'impulsen gràcies al desenvolupament del Pla d'Actuació Integral de Cerdanyola.

Hi són convidades totes les persones representants d'entitats i serveis que treballen en el territori. L'aforament de la Sala d'Actes del Centre Cívic és limitat, per tant, les persones interessades cal que enviïn un correu a aquesta adreça de correu electrònic per confirmar la seva assistència, o be trucar al telèfon: 647 470 356.

Us hi esperem!
El Centre Cívic Espai Gatassa, motor de projectes i activitats
El Centre Cívic Espai Gatassa vol esdevenir un equipament al barri de Cerdanyola i a la ciutat de Mataró per a la realització de tot tipus d’activitats socials, culturals, cíviques i esportives per a diferents col•lectius que s’hi puguin adreçar.

Es proposa que aculli un viver de projectes planificats pels agents socials del territori treballant de forma col•laborativa.

La programació prevista pel mes d’octubre és la següent:

XERRADES “ESCOLTA I CONEIX”:
Dimarts 26 d’octubre, a les 19h
KEPLER I ELS FLOQUETS DE NEU
Per què els flocs de neu quan cauen i abans d’enredar-se i formar flocs de neu més grans, tenen sis cantons i s’agrupen com plomes?”
A càrrec de Grup d’Astronomia Cosmos Mataró.

EXPOSICIONS:
Del 27 de setembre al 14 d’octubre
ELS MEGAPOSTERS D’EN DAC
Recull de megaposters temàtics on a cada obra s’hi passegen personatges del món del còmic.
A càrrec de David Alcalà, DAC.

DESCOBRIM UN ARTISTA
Del 18 d’octubre al 8 de novembre
“SUPERACIÓ”
Mostra de dibuix manga amb tècnica de pintura. Inauguració 18 d'octubre, a les 18.30 h.
A càrrec de Fundació Maresme. Óscar Baranco.

DOCUMENTAL DEL MES
Divendres 29 d’octubre les 19 h
Projecció Documental
Organitza: Associació Cultural de Cerdanyola, Cultura Mataró, Clack i DocsBcn.

CUINEM LA VIDA
Tallers de cuina on s’aprèn cultura d’altres països i es relacionen persones d’orígens diferents.
Dimecres, 13 d’octubre cuina d’Argentina
Dimecres, 27 d’octubre cuina del Senegal
Podeu fer les inscripcions trucant al telèfon: 647 470 35.

Informació i inscripcions:

Trucant al telèfon: 937 022 832

Email: espaigatassa@ajmataro.cat

Facebook

Web

LES ENTITATS INFORMEN
Peña Cultural Al-Andalus Mataró
La cultura mitjançant el folklore

La Penya Cultural Al-Andalus és una entitat cultural mataronina dedicada a promoure el folklore i els costums andalusos a la ciutat.

Després d’un any amb dificultats i ple de mesures a causa de la Covid-19 ara comencen les seves activitats i formació amb empenta i confiats en poder fer un curs ple de cultura.
Podeu veure el vídeo de presentació d’aquest nou curs.
Associació Gravadors de Mataró
El coneixement de la cultura a través del gravat calcogràfic

L’Associació Gravadors de Mataró realitza tallers d’iniciació on ensenyen a preparar planxes i treballar-les amb diverses eines i materials (fusta, coure, alumini, metacrilat...) per a crear diversos efectes i acabats. Punta seca, mezzotinto, aiguafort, aiguatinta, estampació... són alguns dels continguts que van programant al llarg del curs.

L'entitat també organitza tallers oberts, pensats per a persones amb coneixements bàsics de gravat per aprofundir en determinades tècniques i fer ús de mètodes més experimentals com per exemple el fotogravat.

A partir del mes d'octubre inicien un nou projecte, en el qual proposen una única tarifa de 70 €/mes amb la qual el soci tindrà accés al taller obert (espai, tintes, tòrculs). El soci amb aquesta quota tindrà accés a un workshop mensual.

Amb cada workshop, un mestre reconegut dins el món del gravat ensenyarà una tècnica concreta a les seves instal•lacions. El soci que pagui la tarifa única només haurà de pagar la part de material que es consumirà.

Aquests workshops són oberts als no-socis també, però amb diferent tarifa. La idea és atraure gent nova i engrescar-la perquè es facin socis i poder sostenir la proposta de Taller d’Iniciació, la qual volen recuperar a curt termini.
Telèfon de contacte:  637 412 339
Associació Cultural Murciana Virgen de las Maravillas
Celebració de l'ofrena floral anual
Aquest mes de setembre, com és habitual cada any, l’Associació Cultural Virgen de las Maravillas farà l’Ofrena floral a la Parròquia Maria Auxiliadora.
Tot i haver-se vist reduïdes les seves activitats, l’Associació intenta seguir mantenint l’esperit de retrobament i celebració de tradicions.

Així mateix, celebren la Missa de Germanor, cada tercer diumenge de mes, amb dues entitats més, a la Parròquia Maria Auxiliadora. També mantenen la Romeria anual.

L’Associació Cultural Virgen de las Maravillas va néixer a l’any 1976 quan un grup de cehegineros de Mataró es van reunir i van decidir organitzar una romeria el mes de setembre en honor a la Patrona de Cehegín, la Virgen de las Maravillas. Aquesta romeria s’ha anat fent ininterrompudament fins ara. El 1992 van adquirir una imatge de la Patrona que es venera en una capella de la Parròquia Maria Auxiliadora.

Telèfon de contacte: 607 330 390

Email: domingo.ossa@telefonica.net

AVUI CONEIXEM UNA ENTITAT
Cooperativa Micaela
La Covid-19 va fer aflorar la necessitat que dones migrades Treballadores de la Llar (TTHH) i cuidadores de la Comarca del Maresme decidissin organitzar-se per tal de vetllar pels interessos d'aquest col·lectiu.

Dones de Canet de Mar, Arenys de Mar, Premià de Mar, Pineda de Mar, Mataró (d'aquest últim ajuntament, de la Vocalia de Dones de l'AV de Cerdanyola) formen un col·lectiu amb una mateixa finalitat.

Al desembre de l'any 2020, va néixer, d’aquest grup, l'Associació Micaela, amb un objectiu ferm i coherent: liderar les seves pròpies lluites i sortir de l’assistencialisme i el victimisme limitant del desenvolupament integral de la dona migrant.

Els col·lectius prioritaris als quals es dirigeixen són: dones migrants en atur, dones en atur de llarga durada per raons d'edat, dones sense dret a subsidi d'atur, dones migrants en situació administrativa irregular, refugiades, dones en situació d'exclusió social.

Les tasques que la cooperativa desenvolupa són:
- Assessorament i acompanyament en temes d'estrangeria.
- Activitats d'informació sobre els drets laborals de treballadores de la llar i cuidadores.
- Intermediació laboral amb famílies contractants de dones Cuidadors i TTHH.
- Acompanyament a les sòcies a tràmits diversos.
- Organització de xerrades, col·loquis vinculats a la lluites de les dones migrants.
- Tallers per a l'autogestió i autonomia econòmica de les dones.

Al 2021 han aconseguit fundar la seva pròpia cooperativa de treball, la Cooperativa Micaela, optant per desenvolupar una economia social, feminista i solidària per obtenir un treball digne, respectuós amb els drets dels treballadors/es, en els quals es pugui conciliar vida i treball.
S'encarreguen de la capacitació dels seus socis i sòcies per millorar la seva ocupabilitat i professionalitzar-en el sector assegurant així un servei altament professional.

Des de la cooperativa ofereixen:
- Assistència a adults grans, cangurs, assistència a la llar i neteja professional.
- Activitats de sensibilització sobre l'envelliment actiu i saludable.

Podeu contactar-hi a través de:

Email

Facebook

Web

Vols que les teves notícies surtin al butlletí? 

 

La tècnica del territori de Cerdanyola us atendrà al Centre Cívic de Cerdanyola, Avda. Ramon Berenguer III, 82-84. Podeu demanar cita prèvia i posar-vos en contacte amb ella a través del correu electrònic acastillo@ajmataro.cat o el telèfon 647 470 356.

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Plaça de Miquel Biada, 5 | Mataró 08301


Cancel•lar Subscripció


This is a Test Email only.
This message was sent for the sole purpose of testing a draft message.